Polityka prywatności

Wstęp

Poniżej objaśniamy, jakie dane osobowe gromadzimy poprzez naszą stronę internetową i w jaki sposób  dane te są wykorzystywane. W celu ochrony danych osobowych i ich właściwego przetwarzania Sembo przestrzega przepisów szwedzkiej ustawy o ochronie danych osobowych oraz zasad dobrej praktyki, stosowanych w tej dziedzinie.


Jakie dane gromadzimy

Odwiedzający stronę internetową Sembo proszeni są o podanie swoich danych osobowych w celu dokonania rezerwacji. Zwykle wymagane są następujące dane osobowe: imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu i adres e-mail, w niektórych przypadkach również numer ewidencji osobowej/numer PESEL.


Wykorzystanie danych

Dane, gromadzone przez Sembo, wykorzystywane są w następujących celach: oferowania możliwości bezpiecznego i prostego korzystania ze strony internetowej Sembo; komunikacja za pośrednictwem poczty elektronicznej lub listownie w związku z wysyłką ofert i katalogów.


Cookies

Sembo korzysta z plików cookies w celu zaoferowania klientom sprawnie działającej i łatwej w obsłudze strony internetowej. Cookie to niewielka ilość danych, wysyłana do przeglądarki internetowej klienta z serwera odwiedzanej strony i przechowywana na twardym dysku na komputerze klienta. Jeśli klient nie życzy sobie, aby Sembo wysyłało do jego komputera pliki cookies, może  wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki internetowej. Sembo pragnie zwrócić uwagę, że zablokowanie obsługi cookies może powodować nieprawidłowości w dokonywaniu rezerwacji na stronie Sembo. W takim wypadku klient może skorzystać z rezerwacji telefonicznej pod numerem +48 58 660 58 88.


Linki

Na stronie internetowej Sembo znajdują się linki do innych miejsc w internecie. Sembo nie ponosi odpowiedzialności za sposób przetwarzania danych osobowych na tych stronach, jednak zachęca odwiedzających do zapoznania się z polityką gromadzenia danych osobowych dla danej strony internetowej.


Kontakt

Pytania o sposób przetwarzania danych osobowych przez Sembo można przesyłać pocztą elektroniczną na adres sembo@sembo.pl lub listownie na adres Sembo, Box 1324, SE 251 13 Helsingborg, Szwecja. Każdy klient Sembo ma prawo uzyskać (raz w roku) wgląd w swoje dane osobowe, przechowywane przez Sembo. Zawsze istnieje też możliwość skontaktowania się z Sembo w celu poprawienia, usunięcia lub zablokowania swoich danych osobowych. W celu bezpiecznej identyfikacji należy w takim wypadku podać swój numer ewidencji osobowej/numer PESEL. Wysyłając pocztą elektroniczną oferty marketingowe Sembo zawsze podaje link, który trzeba wybrać, jeżeli klient nie życzy sobie otrzymywać w przyszłości takich wiadomości.  


Wykorzystanie danych przez inne podmioty

Sembo odpowiada za gromadzone przez siebie informacje o klientach. Sembo nie sprzedaje tych informacji innym podmiotom. W niektórych sytuacjach Sembo przekazuje jednak informacje o kliencie swoim partnerom i dostawcom w związku z zarezerwowanym wyjazdem.


Bezpieczeństwo i ochrona danych osobowych

Sembo przykłada wielką wagą do skutecznej ochrony danych osobowych oraz integralności. Sembo starannie chroni przekazane dane osobowe przed nieuprawnionym dostępem, utratą lub zniekształceniem.


Zmiany w polityce prywatności

Sembo może dokonać aktualizacji lub zmiany polityki prywatności. Dlatego też zaleca się osobom często odwiedzającym stronę internetową Sembo sprawdzenie, czy nie nastąpiły zmiany, przed podaniem swoich danych osobowych.